Overblijven (TSO-TussenSchoolseOpvang)

 

Algemeen

Als ouder heeft u de mogelijkheid om uw kind tussen de middag op school te laten overblijven. Ofwel Tussenschoolse opvang.
Omdat Daltonschool Lange Voren het overblijven heeft ondergebracht in een stichting kunnen we het overblijven voor een gunstige prijs aanbieden nl. 1,50 euro per kind per keer.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag wordt het overblijven georganiseerd door een team enthousiaste vrijwilligers. In de meeste gevallen zijn dit vrijwilligers die direct (ouders) of indirect (opa's / oma's) aan de school verbonden zijn.
Afhankelijk van de grootte van de klas wordt het overblijven begeleid door 1 of 2 vrijwilligers per klas.
 

Structureel Overblijven

Structureel overblijven betekent dat uw kind wekelijks op vaste dagen over blijft. Structureel overblijven is alleen mogelijk middels betaling via automatische incasso. De aanmelding voor het overblijven is rond als het aanmeldingsformulier en het automatisch incasso ondertekend is ontvangen door de overblijfcoordinator. Op basis van het aantal keren dat uw kind structureel overblijft wordt het bedrag maandelijks (10 maanden) van uw rekening afgeschreven. Het structureel overblijven kan alleen maandelijks worden aangepast (zie aanmeldingsformulier).
 

Incidenteel Overblijven

Het is ook mogelijk uw kind incidenteel over te laten blijven wanneer u eenmalig gebruik wilt maken van het overblijven. Hiervoor dient vooraf een strippenkaart aan te schaffen van 7,50 of 10,- op het bankrekeningnummer dat vermeld staat in het aanmeldingsformulier. 
 

Pedagogisch Klimaat

De overblijfkrachten zijn getraind in de omgang met de kinderen en worden jaarlijks bijgeschoold. Hiermee wordt de bejegening van de overblijfkrachten naar de kinderen afgestemd op het Dalton Onderwijs wat binnen de Lange Voren wordt geboden. Tevens beschikken alle overblijfkrachten over  een verklaring omtrent het gedrag.

Heeft u vragen over het overblijven?
Dan kunt u altijd even mailen met de overblijfcoördinator: info@langevoren.nl
 

aanmeldingsformulier overblijven 2015-2016
aanmeldingsformulier--incasso-obs-zandberg-lange-voren-definitief-2014.pdf
Download